Alice

AliceHaakAlice Haak kwam in 1987 in de wijk wonen met haar gezin. “We wonen in een van de meest bonte straatjes van de Bloemenbuurt. De veelkleurigheid van de mensen, soms met het hart op de tong, maakt het ontzettend leuk om hier te wonen. We accepteren van elkaar dat we niet allemaal hetzelfde zijn.”

“Ik ben er graag voor de buren. Een eindje verderop woont een eenzame dame. Kwetsbaar en ziek. Daar kom ik geregeld, en nodig haar uit om bij ons te eten. Als dat niet lukt, breng ik een maaltijd. Met zo’n vrouw wil je niet ruilen, dat is triest. Ik kan haar niet alleen laten zitten. Goed zijn voor elkaar is niet vrijblijvend. Dat vraagt ook trouw. Ik geef mensen graag de tijd die ze nodig hebben.”

‘Laat je vriendelijkheid bij iedereen bekend zijn’, dat is een Bijbels principe dat mij leidt.

“Laat je vriendelijkheid bij iedereen bekend zijn”, zegt Alice, “dat is een Bijbels principe dat mij leidt. Aardig en toegankelijk zijn, elkaar vriendelijk groeten, je huis open stellen voor je buren.”

Net als veel huizen in de straat is Alice’s voortuin versierd met oranje vlaggetjes. Het WK voetbal is in volle gang. “We zijn geen voetbalfanaten hoor, maar dit kampioenschap bindt ons als straat. We zetten een bank en een vuurkorf in de voortuin, en hebben een leuke tijd met de straat. Je hoort dan ook van de perikelen die je buren bezig houden. Als het nodig is, weten we elkaar als buren ook te vinden.”

Terug naar Ervaringen