Kees

cees-oudijk

Kees Oudijk woont vanaf 2002 in ‘Buurtje 83’, een eigenzinnig buurtje met 83 woningen tussen de Soesterweg en de Wagenwerkplaats. “De buurt had niet zo’n goede naam, maar ik woon hier heel fijn. In mijn schuurtje kan ik lekker aanrommelen. Ik had al jaren in mijn hoofd om me na mijn pensioen meer in te zetten voor de buurt.”

Ik had al jaren in mijn hoofd om me na mijn pensioen meer in te zetten voor de buurt.

“We kennen elkaar in deze buurt aardig goed. Wel mis ik het gevoel van saamhorigheid. Daarvoor wil ik me inzetten. Ik meldde me aan voor het plan om als buurt een plantsoen op de Wagenwerkplaats aan te leggen en te onderhouden. Dat zou een mooi gebied kunnen worden om buurtactiviteiten te organiseren. Ik heb het plaatsen van een stevige poort naar het plantsoen op me genomen.”

“Heel jammer is dat de gemeente ons plantsoen als hangplek heeft aangewezen. Daar is weinig zicht op, en de jeugd is vernielzuchtig. Zelfs de poort hebben ze beschadigd. Het nieuwe trapveldje wordt nu niet gebruikt door onze buurt, de doelpalen zijn verbrand. Het plantsoen doet nu vooral dienst als hondenuitlaatplaats. Ik wil een stenen barbecue bouwen, maar ben bang dat die het ook niet overleeft. Misschien moet ik het plan bijstellen om met oude stoeptegels stenen bankjes te plaatsen op het talud.”

Voor zijn missie in de buurt zoekt Kees nog een maatje. “Samen kun je meer bereiken in je buurt. Ik ben iemand om dingen te maken. Daarom vind ik dat plantsoen ook leuk. Dat is relaxed, geen discussie enzo. Ik hou er niet van als mensen commentaar geven. Om activiteiten voor de buurt te organiseren, heb je iemand anders nodig.”

Terug naar Ervaringen