Trudy

trudy-brandtZeven jaar geleden verhuisde Trudy van den Brandt vanuit het dorpse Veenendaal naar de Paulus Borstraat in het Soesterkwartier. “Ik werd in de straat verwelkomd met een bloemetje van de overburen, wat ik enorm waardeerde. Dat zegt veel over de goede sfeer in onze straat. Toen ik later nieuwe buren kreeg, heb ik hetzelfde gedaan. Een aantal jaren geleden werd er een buurvrouw ernstig ziek. Met elkaar hebben we als buren nog veel praktisch voor haar kunnen betekenen. Dat heeft ons als straat ook dichter bij elkaar gebracht.”

Als ik voor iemand in mijn eigen omgeving wat kan betekenen, doe ik dat altijd graag

Trudy heeft het naar haar zin in de straat. “Naast mij wonen studenten, die soms tot diep in de nacht luidruchtig waren. Ik heb ze uitgenodigd voor een biertje, en uitgelegd dat ik er last van heb. We hebben goeie afspraken met elkaar kunnen maken om het allemaal leuk te hebben en dat werkt heel goed.”

In haar voortuin staat een bankje, waar de zon in de namiddag komt. “Een ideale plek om contact met je straat te hebben, voor een kletspraatje en ook om te weten hoe het met de ander gaat. Ik vind juist contact dicht bij de deur belangrijk, dat maakt dat je je prettig en thuis kunt voelen in de wijk.”

Vanuit haar expertise kan Trudy veel voor de wijk betekenen. Ze werkt in de kinder&jeugd psychiatrie. “Niet voor niets heb ik dit vak gekozen, daar zit mijn kunde en plezier. Als ik voor iemand in mijn eigen omgeving wat kan betekenen, doe ik dat altijd graag.”

Terug naar Ervaringen