nieuws

heb-je-even-voor-mij-logoBuurtcafé met Present en Heb je even voor mij

Woensdagavond op 12 november is er weer Buurtcafé in Café De Gooijer. Iedereen met hart voor de wijk is weer hartelijk welkom. Bewoners, mensen die hier werken, en verder iedereen die een kijkje wil komen nemen. Aan de stamtafel ontvangen we afgezanten van Stichting Present en het initiatief “Heb je even voor mij”. Twee organisaties die praktische steun verlenen aan mensen in de wijk die het nodig hebben. Welkom, op Soesterweg 118, vanaf 20:00 staan de deuren open.


15 oktober 2014. Een florerend Soesterkwartier, dat willen we allemaal wel. Maar liefst 70 betrokken wijkbewoners kwamen gisteravond bij elkaar in speeltuin Het Soesterkwartier, om daarover mee te denken. Het werd geen saaie avond met luisteren naar wat anderen hebben bedacht. Nee, iedereen werd zelf uitgedaagd om in beweging te komen in eigen wijk. En dat leverde een hoop goeie ideeën op!

Voor een uitvoerig verslag van de avond, klik dan hier, naar de wijkwebsite!


20140926-rad-fortuin

KLIK voor de hele tekst

Dinsdagavond 14 oktober organiseren we een leuke en inspirerende avond voor het Soesterkwartier. Onderwerpen als “Geld verdienen in eigen wijk” en “Goeie burencontacten” vormen de hoofdbestanddelen van het programma. In speeltuin Het Soesterkwartier zullen we met Rob Lampe hierover gaan nadenken met behulp van het “Rad van Floreyn”. Het belooft een mooie avond te worden.

Wil jij met buren, bewoners, en winkeliers meedenken en meedoen aan een florerende wijk en een beter bestaan? Kom dan dinsdagavond 14 oktober naar speeltuin Het Soesterkwartier (Noordewierweg)!

Vanaf 19:30 zijn de deuren open en staat de koffie klaar. We starten om 20:00 uur. Iedereen die in de wijk woont, werkt of onderneemt is welkom.


isseltseveldDe Goeie Buren trekken de straten in

27 september 2014. Nationale Burendag was voor de Goeie Buren een mooie aanleiding om voor de eerste keer met bakfietsen vol met ballonnen de wijk in te trekken. Een enkeling dacht dat het om een actie van de SP ging, en liep omzichtig met een boogje erom heen. De meesten bleken wel in te zijn voor een praatje over de buurt waarin ze wonen, over de buren, over burenhulp en over de sfeer in de straat. Opvallend is hoeveel mensen hierover heel positief zijn! “Natuurlijk speelt er wel eens wat bij ons in de straat, maar ik zou niet willen verhuizen”, was een veel gehoord signaal.


voorkant-flyerFoldertje klaar

24 september 2014. Een enorme, en vooral zware doos werd in de Samenwerkplaats afgeleverd. Ruim 5000 foldertjes van De Goeie Buren! Geweldig om ze in handen te hebben, en natuurlijk erg benieuwd wat hij gaat doen in de wijk.


Nieuw seizoen – Buurtcafé start weer

4 september 2014. Het nieuwe seizoen beginnen we dit jaar met een Buurtcafé in Café de Gooijer op 10 september vanaf 20.00 uur. We willen je van harte uitnodigen om hier aanwezig te zijn en je te ontmoeten. Deze maand aan de stamtafel: Henry de Gooijer van werkgroep ‘De Goeie Buren’ en een aantal goede buren uit het Soesterkwartier.
Klik hier voor de uitnodiging.


like-us-on-facebookGoeie buren ook op Facebook

14 juli 2014. De goeieburen zijn nu ook op Facebook met een fan-pagina. De eerste dag meteen al klikken 45 fans uit het Soesterkwartier aan dat ze zo graag betrokken blijven. De pagina zal de groeiende fanclub informeren over de activiteiten: de campagne, het buurtcafé, en natuurlijk goeieburen acties die in de straten plaatsvinden. Klik op het plaatje en word ook fan!


buurtcafeBuurtcafé Woensdag 21 mei

Op woensdag 21 mei was het weer Buurtcafé, de vierde keer, en ook de laatste alweer voor de zomerstop. Om 20:00 uur zette Café De Gooijer haar deuren  open voor de actieve Soesterkwartierder en mensen die de wijk als werkterrein hebben. Nieuw was “De Stamtafel”, waarbij iemand uit de wijk rondom een thema zijn of haar ervaringen deelt. Een vrijwilliger van de Stip beet de spits af.


stipperdepipOpening Stip

9 mei 2014. De Stip in het Soesterkwartier is geopend!. De nieuwe Wethouder voor Zorg/ Wonen en Wijken, Mw.Fleur Imming, verrichtte de officiële ceremonie, welke werd bijgewoond door naar schatting 80 a 90 personen uit de wijk en van betrokken instanties. Vanaf 16.00 uur kon iedereen kennis maken met de nieuw ingerichte ruimte. Het team van 8 vrijwilligers werd aan het publiek voorgesteld en hiermee officieel geïnstalleerd.


Buurtcafé goed bezocht

16 april 2014. De derde editie van de Buurtborrel werd goed bezocht. Meer dan 40 actieve wijkbewoners vonden de deur van Café De Gooijer. Een mooie opsteker! Organisator Trijnie van der Ploeg: “Geweldig te zien dat iedereen zo enthousiast is! Ik zie vooral heel veel nieuwe gezichten.” De appelkist werd ook een aantal keren gebruikt. Zo nam het Wijkmuseüm de gelegenheid om de aanwezigen te vertellen over de ophanden zijnde straatrommelmarkt in de Bonifaciusstraat van 3 mei.